Flyboys & omgeving

Het vakantiehuis is gelegen in het hart van Frans-Vlaanderen, in de Westhoek op slechts enkele kilometers van de hoppestad Poperinge, het pittoreske kunstdorp Watou, de brouwerij van St. Bernardus, het mooie Heuvelland en de Abdij van West-Vleteren.

Op een twintigtal kilometer ligt Ieper met als dagelijks ritueel om 20u00 de Last Post.

Een overstap naar Frankrijk met dorpjes en steden zoals de Catsberg, Cassel, Bergues en Rijsel lonen zeker de moeite. Er zijn tal van lekkere restaurants en caféetjes in de buurt om volop te genieten van een lekker streekbier of een straffe picon.

 

CULTUUR

Van het Musée de Flandre in Cassel, kunst-en geschiedenisstad Rijsel, het Hoppemuseum en Talbot House in Poperinge, de hanekampen in Abele, de talrijke estaminets met hun volksspelen en boltra’s… tot het jaarlijks kunstenfestival in Watou!

“De Flyboys” ligt aan de schreve en is de ideale uitvalsbasis  om de Frans-Vlaamse cultuur te ontdekken! Bienvenue chez les Flamands!

Deze mooie streek is ook bekend voor zijn biercultuur (Sint-BernardusTrappist West-Vleterende Struise brouwersde Plukker…) en de lekkere aperitief  “Picon maison”, te verkrijgen in talrijke en gezellige caféetjes in dorpjes zoals Abele, Terdeghem, Godewaersvelde, … .

In L’atelier de la P’tite Zytho te Godewaersvelde is er de mogelijkheid om een initiatie-workshop brouwen te volgen.

DE GROTE OORLOG 

“De Flyboys” lag tijdens de 1ste wereldoorlog midden in een vliegveld van het Royal Flying Corps. Naast het huis liggen als stille getuigen het Military Cemetry Abeele Aerodroom en een bunker. In de streek zijn er nog vele oorlogsmonumenten, musea, soldatenkerkhoven en andere overblijfselen die herinneren aan de oorlog

In Poperinge zijn het Lijssenthoek Military Cemetry met bezoekerscentrum, het Talbot House, de Chinese herdenkingssite “ Busseboom” en de executie-en dodencellen aan het binnenplein van het stadhuis zeker de moeite waard om eens te bezoeken. 

In het museum “ In Flanders Fields” te Ieper kan je de gruwel van de 1ste wereldoorlog herbeleven. Ook niet te missen is de dagelijkse Last Post om 20u00 onder de Menenpoort.

KIDS & TIENERS​

Spelen, ravotten, een leuke wandeling, … de tijd van hun leven!
Hieronder nog wat tips om een onvergetelijke uitstap te beleven.

  • Benieuwd waar onze melk vandaan komt? Kom dan een kijkje nemen achter de schermen van De Biezenhoeve op slechts 5km van De Flyboys. Via een rondleiding met doe-, kijk-, voel- en beleefopdrachtjes kom je te weten hoe een klein kalfje opgekweekt wordt tot een melkgevende koe. Na de rondleiding is er mogelijkheid tot degustatie naar keuze, verwaardigd met verse hoevemelk. Kinderen kunnen spelen op de go-cars of op de speelzolder.
  • Zeker een aanrader is De Zonnegloed. Dit is een wild animal sanctuary die levenslange toevlucht van verlaten, misbruikte en verwaarloosde in -en uitheemse wilde dieren. Het park bevindt zich op 20km van onze vakantiewoning.
  • Onder de pretparkfreaks is er de mogelijkheid om naar Bellewaerde (25km) en Plopsaland (35km) te gaan.
  • Bij slecht weer kan men ravotten in het indoor speelpark Hopsiepops of leuke, educatieve gezelschapspelletjes spelen in de Speelplekke te Poperinge. Authentiek genieten van leuke spelletjes!
  • De kinderbrouwerij in Reningelst biedt tal van mogelijkheden om zowel jong als oud het kind in zich naar boven kan laten komen.
  • Op zoek naar een avontuurlijke, outdoor activiteit? Offroad e-step, Paintball, squads, Highland games … behoren tot het aanbod van “Outside Travel te Poperinge.

WANDELEN & FIETSEN​

Fietsen: De POP-fietsroute en de nieuwe grensoverschrijdende fietsroute zijn ter beschikking in “de Flyboys”. We zijn ook gelegen aan een mountainbike-route.

Zet je beste beentje voor op één van de grensoverschrijdende wandelnetwerken.  De 4 netwerken ( wandelnetwerk Kasselberg, Heuvelland, Hoppeland en Ijzervallei ) liggen in de mooiste gebieden van noord-Frankrijk en de Westhoek.

Wist je dat “de Flyboys” slechts op 1 km ligt van de bekende GR5A? Vanaf de woning kan men ook starten met de wandeling “Flirtend met de grens”.

Verschillende wandelkaarten zijn ter beschikking in de woning.